Last day in the BIG 

Nu är vi framme vid sista dagen på resan. Vi sitter i hotell-lobbyn och lyssnar på skön hissmusik medan regnet öser där ute. Vi ska till flygplatsen om en stund men vi hinner med en liten sammanfattning av New York-vistelsen!

Vi kom fram på kvällen den femte, det låg snö på gatorna och man kände resterna av kylan från den stora snöstormen som hade dragit iväg några timmar tidigare. Vi tog en taxi till vårt hotell och blev positivt överraskade när det visade sig att det låg inom synhåll för Times Square! Vi checkade in och lämnade våra väskor och drog ner till Timpan för att känna på trycket. Det var en otrolig upplevelse, dock lite förtagen av den extrema kylan.

Morgonen därpå hade vi bestämt oss för att köra en riktig turist-dag! Alla drog på sig magväskorna, hängde kamerorna runt halsen och knäppte safarivästen över hawaii-skjortan. James fick dock ta lite lösare klädsel pga stor ömhet i hela kroppen då vi kört " gul bil" hela kvällen.
Första anhalten blev frihetsgudinnan som är belägen ett stycke ut i vattnet på sydvästra sidan av Manhattan. Fin, tyckte vi men rätt liten. Det kan ha berott på att den var en kilometer bort men vad vet vi.
Därefter vandrade vi en bit uppåt tills vi stötte på en stor byggarbetsplats mitt bland skraporna, Ground Zero. Därifrån gick vi till en äcklig ful stor oordnad rörig skitbutik som hette Century 21. När vi var klara där inne satte vi fart mot Wall Street. Mycket vackra byggnader och fina fotografier blev det.
Vi bestämde oss för att ta en fika i Chinatown, så vi hoppade in i en taxi och åkte förbi Brooklyn bridge mot Starbucks. Därifrån drog vi vidare till the Flat Iron Building. Riktigt häftig arkitektur och objekt för många snygga bilder även den.
   Därmed hade vi betat av större delen av checklistan så vi tänkte att vi drar till hotellet och kollar på tv resten av resan.

De resterande två dagarna har vi gått omkring och utforskat staden ytterligare och bränt lite mer pengar på kläder och dylikt. Den bästa shoppingen hittar man på Fifth Avenue och Madison Avenue, vad vi har erfarit. 
För övrigt har Martin varit på en NHL-match, nämligen Rangers vs. Bruins. Anledningen till att han gick själv var att alla andra var för snåla!

Vi har även varit ute och svirat lite grand på staden. Första utekvällen var vi på en klubb i the Meat Packing District. Klubben hette Cielo och dit hade vi blivit rekommenderade av vår PS Mechel på Armani Fifth Avenue. Svenska djn John Dahlbäck spelade där så det var en upplevelse värd pengarna.
Dagen efter hade vi stämt träff med söderbröderna som vi hade träffat på Tranquilo. Vi gick och spisade på Hooters, självklart bästa bordet.. not. Vi satt i ett hörn bakom ingången där vi inte kunde se en enda människa förutom dom som gick in och ut från toaletterna. Nåväl, kvällen blev bara bättre, vi satte kurs mot Chelsea, där vi var bjudna på en fest. Det var Geoffrey på Tom Ford som hade fixat in oss på denna penthouse-tillställning som vi hade höga förväntningar inför. Vi blev dock inte insläppta pga stockholmarnas bristande klädval och fortsatte istället mot Red Rock. Detta var söderbrödernas favorithak i NYC, där dom hade varit vid flertalet tillfällen på tidigare resor. När vi kom fram visade det sig dock att stället hade gått i konkurs. Ok, tänkte vi ock hoppade in i en limousin som antagligen var från tiden då Henry Ford fortfarande byggde bilar och fortsatte mot okänd destination i Soho. Där fanns det oändligt många barer och restauranger och vi slutade på ett koreanskt ställe där vi var dom enda vita männen bland ett hav av gult. An egg in reverse, helt enkelt. Väldigt trevlig plats och vi blev kvar till tretiden innan vi släntrade hemåt. Lyckad kväll?

Vi avslutade sightseeingen igår med att bestiga Top of the Rock, högsta byggnaden i Rockefeller Center. Mäkta angenämnt. 259 meter på 70 våningar.

Over and out.























Kommentarer
Postat av: Mamma Eleonor

Vilka maffiga byggnader!

Välkomna hem alla 4!

2009-03-10 @ 10:09:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0