Fredag den 13:e

När vi i Tisdags morse packade våra kappsäckar och lämnade Mal Pais så var framtiden oviss. 
Vi har hyrt en jeep modell större och planerade att resa längs kusten upp i landet, och har fått sällskap av 2 Norska fagra damer, måhända tack vare vår nära vänskap med mr Damond.

Planerna grusades tyvärr tidigt då en vänlig själv informerade om att vägen tar slut 10 mil norrut längs kusten. Den övergår till strand för att sedan bli djungel. Det är givetvis en utmaning av vilket slag vi vanligtvis skulle ta oss för! Beväpnade med varsin machete och ett strålande humör kunde det blivit en riktig utmaning.
Nu visade det sig dock att man hamnar i fängelse om man försöker, vilket vi till Arash förtret efter en omröstning ( 5-1 ) bestämte oss för hoppa över!


Så med en handgjort karta och en övertygelse om att vi vid minsta tvivel om vägval, väljer väg med hjälp av snurra flaskan letade vi oss fram längs den Costa Rikanska landsbygden. Vägarna är vad man i Sverige skulle kalla Så in i helvete dåliga! Men efter 8 timmars studsande och snurrande rullade vi faktiskt in i La Fortuna dagens mål.

Första natten i bergen spenderades i en fantastisk penthouse våning, med utsikt över Arenal Costa Ricas stolthet, en aktiv vulkan från vilken man i gryning och solnedgång kan beundra lava rulla ner från topp till tå!  Varmvatten och 2 skivor toast till frukost kan i förhållande till vårat tidigare boende liknas vid Grand Hotell!


En annan anledning till att dom Norska flickorna slog följe med oss kan också ha varit att dom hade bokat 2 nätter på ett av världens ledande Hotell " Tabacon grand spa".  Och snälla som vi är körde vi dom till deras slott tidigt Onsdag morgon.

Någonstans här gick allt snett... Vi hade tänkt att bo billigt käka lokal billig mat och återvända till kusten närapå rikare än när vi lämnade den. Det är svårt att svara på om det var drinken vi bjöds på när vi kom in, det faktum att det stod " Member of the best hotels in the world seven star academy" eller det faktum att ett rykte florerade om att mr Hugh Hefner med Entourage nyligen cheackat in. Men av någon outgrundlig anledning så hamnade satt vi 20 minuter senare iförd varsin exklusiv badrock med fötterna i ett av världens anrikaste spa bad och blickade ut över vyer som till och med skulle få Barrack Obama att blekna!
2 dagar går fort när man lunchar på en av världens finaste restauranger, förtär 250 kronors frukostar eller sitter i lobyn och väntar förtvivlat på att få en glimt av Hugh eller kanske någon av the girls from the playboy mansion.  

Idag, Fredag den 13 har verkligheten hunnit ikapp och jag vaknade för en halvtimme sedan i vårat limegröna rum med elektricitet då och då och en skvätt varmvatten i kranen av att någon tappade ett 100-tal glas i köket vägg i vägg!
Vi ska strax gå upp och peta i oss den ljumna toast och utspädda apelsinjuice som "hotellet" har att erbjuda. Sen är tanken att vi ska ta oss runt Arenal sjön vilket skulle utanvidare kunna rankas som ett av världens topp 5 vackraste platser, hyra en segelbåt och segla några timmar ( seglar skola i 4:an hoppas det sitter i !!! ) Och sen fortsätta ner mot kusten och slutligen anlända oasen Jaco någonstans runt midnatt! jag Sir James af Stilig och Sebastian von klen spenderade som bekant för vissa en månad här förra året. Då hade vi turen att få hyra ett Strand hus i Jaco, vilket vi hoppas ska stå tomt och vänta på oss även denna gång! 

Nu har vi trots allt både Matt Damond o Hugh Hefner som referenser....


Until next time, Pura Vida!

























Kommentarer
Postat av: Hanna

Åh! Fy satan va gött ni har det! Förväntar mig helt ärligt en invit till en resa som 18-års present.

2009-02-13 @ 20:27:28
URL: http://nakednews.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0